Vaste huurders

241a83b8-4be2-4aed-891a-321dbadc1aba

Antroposofisch Consultatiebureau Zutphen

Door Loes Klinge en Marije Hoeksema

Sinds januari 2014 is er in Zutphen een antroposofisch consultatiebureau op zelfstandige basis. Dit consultatiebureau voor 0-4 jarigen wordt verzorgd door antroposofisch jeugdarts Loes Klinge en Marije Hoeksema neemt de verpleegkundige taken voor haar rekening.

Meer informatie: www.antrocbzutphen.nl

Arnold Hof

Yoga Ahoy

Yin-Yang Yoga, door Arnold Hof

Welkom bij Yin-Yang Yoga in het Middenhuis. Door beide yogavormen gecombineerd te beoefenen houd je je lichaam en geest in balans. De Yin Yang lessen in het Middenhuis bieden een unieke stijl met als uitgangspunt dat de echte Yogales begint wanneer je van de mat afstapt en het dagelijks leven (weer) aanvangt. Een les wordt gegeven vanuit het mix & match idee, dat doen waarvoor het nodig is, zodat jij het kan toepassen wanneer het voor jou nodig is. Daarom combineren we meerdere yogastijlen per les en bewegen we in een flow op het ritme van de adem, beoefenen we balanshoudingen, ademhaling & energie en sluiten we af met een eindontspanning.

Wil je meer rust ervaren? Uit je hoofd en in je lijf? Leren hoe je jezelf gezond houdt?

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsles.

Meer informatie: www.yoga-ahoy.nl

Riemy-Mulder-hires-2020-31-1-624x417

Riemy Mulder

Ik ben Riemy Mulder, gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening bij ziekte.
Op maandagochtend, dinsdagmiddag en vrijdagochtend ben ik in het Middenhuis aanwezig.

Ik begeleid mensen die leven met de diagnose van een chronische ziekte (zoals kanker), burn-out klachten, angst, depressiviteit, ernstige vermoeidheid, werkgerelateerde klachten en zingevingsvragen. Vanuit mijn eigen authenticiteit ondersteun ik om antwoorden te vinden op de vragen: wat vraagt deze ziekte van mij, hoe creëer ik rust in mijn hoofd en hoe krijg ik weer meer energie?

Meer informatie: www.riemymulder.nl

marjolein-brugman-e1573576382886

De Wilgenboom

Tai Chi – Qi Gong en Healing Tao, door Magdalena Brugman

Oostere wijsheden die leiden tot een gezond lichaam, een heldere geest en een open hart.

Vanuit jarenlange scholingen en trainingen heeft de Wilgenboom een unieke stijl ontwikkeld waarbij het uitgangspunt steeds de taoïstische 5 elementenleer is. Je wordt in de lessen uitgenodigd om met zachte aandacht je lichaam te bewegen en los te maken. Aangevuld met meditatie, zelfmassage, visualisatie en inspirerende teksten.

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsles.

Meer informatie: www.dewilgenboom.nl

mirjam

Yoga met Mirjam

Mirjam geeft kundalini yoga, easy flow yoga en yoga voor hormoonbalans in Het Middenhuis. Kundalini yoga is een krachtige vorm van yoga met dynamische oefeningen, ademhaling, meditatie, beweging. Het gaat in de kundalini yoga niet zozeer om een perfecte techniek. Het gaat vooral om de energie die vrijkomt, het voelen, de ervaring. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners en mensen met yoga-ervaring. Juist in deze tijd is kundalini yoga fijn. Kundalini yoga versterkt je zenuwstelsel en brengt je energiehuishouding in balans. Zo ben je in staat in je flow te komen en te blijven, breng je geblokkeerde energie weer op gang en kun je makkelijker (mee)bewegen in een turbulente omgeving/ tijd. Na elke les voel je je opgeladen, bruisend en energiek!

Easy flow yoga is een milde work-out voor lichaam en mind met zachte, dynamische oefeningen, stretches en toegankelijke meditaties. Easy yoga vermindert stress, verbetert je focus, helpt je ontspannen en geeft je een mentale en fysieke boost. Ook heel geschikt voor beginners!

Voor meer informatie: www.kundaliniyogaflow.nl

Nicole

Creatief met Muziek!

Door Nicole Schmaloer

Wat is muziek? Is dat een instrument kunnen bespelen? Is dat zingen? Noten kunnen lezen?

Ritme? Melodie? Geluid? Luisteren?

Ja, dat alles is muziek en tegelijkertijd is muziek meer dan dat.
Muziek is creativiteit – inspiratie – voedend – kan tot steun zijn – geeft ruimte.
Ruimte om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken!
In deze cursus is muziek dan ook het uitgangspunt om creatief bezig te gaan door middel van zingen – bewegen – spelen – schrijven – tekenen – dansen – theater – of misschien gewoon door stil te zijn.

Daarnaast verkennen we gedurende de cursus enkele instrumenten, zoals de harp en de accordeon. Ook muziektheorie komt aan de orde middels Music Mind Games: prachtig vormgegeven materiaal om te leren noten lezen. Kleurrijk en speels!

De cursus is op maandagmiddag, voor kinderen van 5 t/m 8 jaar.

5/6 jaar: aanvang 15:30 uur – 16:10 uur. Maximaal 4 deelnemers.
7/8 jaar: aanvang 16:15 uur – 16:55 uur. Maximaal 4 deelnemers
Start maandag 6 september 2021.
Instappen op een later tijdstip is zeker mogelijk.

Dwarsfluitles

In de mooie grote zaal van het Middenhuis komt de dwarsfluit helemaal tot zijn recht!
De fluit krijgt daar de ruimte om te klinken. De dwarsfluit heeft een heel eigen klank en karakter;
omdat je er overheen blaast wordt je direct uitgedaagd je eigen toon vorm te geven.
Daarin onderscheidt zij zich van veel andere instrumenten.
Op de fluit kun je verschillende muziekstijlen spelen: klassiek, volksmuziek, lichte muziek.
Samenspelen kan met de fluit prima en dat maakt het fluitspelen extra leuk!
Dwarsfluit leren spelen gaat in overzichtelijke stappen. Iedereen kan het leren!
Mocht je interesse hebben vraag dan een gratis proefles aan: info@deventerfluitschool.nl

De lessen zijn op maandagmiddag:
13:00 uur tot 14:45 uur
17:00 uur tot 18:00 uur

Meer informatie: www.deventerfluitschool.nl en via 0570-514655

lemniscaatrond

Kinderpraktijk de Lemniscaat

Kind en ouder-counseler, Leraar en Mindfulnesstrainer Anna van der Linden

Mijn naam is Anna van der Linden, oprichtster van Kinderpraktijk de Lemniscaat. Ik ben een open mens met een warm hart voor kinderen en hun ouders. Ik houd ervan om vanuit mijn hart en ziel verbinding te maken. Het is dan ook mijn unieke kracht om op deze manier echt contact te maken. Door mijn scherpe waarnemingsvermogen werk ik oplossingsgericht maar wel op holistische wijze. Door mijn jarenlange ervaring als leraar in het vrijeschoolonderwijs heb ik mijn rugzak gevuld. Bij kinderpraktijk de Lemniscaat werk ik op natuurlijke wijze vanuit de beleving van het kind. Het proces is dynamisch, stapsgewijs, bewust van het hier-en-nu en vooral voelend met mijn hart. De hulpvraag van het kind is het dynamisch middelpunt. Gaandeweg kan de vraag wijzigen omdat het kind zich ontwikkelt en verandert. Iedere beweging in het spel of de tekening laat dit zien en vraagt een open blik. Thema’s die geblokkeerd zijn kunnen door de juiste waarneming en begeleiding worden herkend, gestuurd en opgelost. Het begeleiden van deze processen is mijn passie en vanuit die passie is mijn praktijk ontstaan.

Meer informatie: www.kinderpraktijkdelemniscaat.nl
Email: anna@kinderpraktijkdelemniscaat.nl

do-in

Do-in Yoga

Door Neeraja

Do-in is een combinatie van bewegen, ademen, acupressuur en strekkingen die aansluit bij de mogelijkheden van je lichaam en geschikt is voor alle leeftijden. Het grootste verschil met klassieke Yoga is dat Do-in de lichaamsoefeningen koppelt aan de meridianen en aan het wisselen van de seizoenen.
Do-in kan door iedereen beoefend worden; jong of oud, stijf of stram, gezond en fit of niet. Wil je meer energie, een soepel lichaam maar heb je bepaalde fysieke klachten die je nog tegen houden? Do-in geeft je praktische handvaten om je gezondheid en levenskracht te versterken .
Doordat de aandacht uitgaat naar de levensenergie in jezelf, wordt de identificatie minder met het denken en wordt je stil vanbinnen. Dat versterkt het immuun systeem en het zelfhelend vermogen van het lichaam. Do-in betekent dan ook letterlijk ‘de weg naar binnen’.

Ervaringen van deelnemers:
“Na de les voel ik me stabieler en vervuld met vreugde. Neeraja is ervaren en kundig en ze legt de oefeningen op een heldere manier uit met veel energie en speelsheid.”

“Neeraja geeft vaak tips over welke drukpunten je kunt masseren bij bepaalde gezondheidsklachten. Of beter nog: welke je preventief kunt masseren. Les in een groep maar toch elke oefening maatwerk.” Neelam van Houte

“Wat ik prettig vind aan de lessen is dat Neeraja compassie heeft naar zichzelf en naar de ander. Ik ervaar de lessen als een meditatieve beweging.” Lotte van Kessel

Wil je deelnemen aan een proefles? Bel 06-36256577 of mail naar do.in4you@gmail.com