Vaste huurders

241a83b8-4be2-4aed-891a-321dbadc1aba

Antroposofisch Consultatiebureau Zutphen

Door Loes Klinge en Marije Hoeksema

Sinds januari 2014 is er in Zutphen een antroposofisch consultatiebureau op zelfstandige basis. Dit consultatiebureau voor 0-4 jarigen wordt verzorgd door antroposofisch jeugdarts Loes Klinge en Marije Hoeksema neemt de verpleegkundige taken voor haar rekening.

Meer informatie: www.antrocbzutphen.nl

Arnold Hof

Yoga Ahoy

Yin-Yang Yoga, door Arnold Hof

Welkom bij Yin-Yang Yoga in het Middenhuis. Door beide yogavormen gecombineerd te beoefenen houd je je lichaam en geest in balans. De Yin Yang lessen in het Middenhuis bieden een unieke stijl met als uitgangspunt dat de echte Yogales begint wanneer je van de mat afstapt en het dagelijks leven (weer) aanvangt. Een les wordt gegeven vanuit het mix & match idee, dat doen waarvoor het nodig is, zodat jij het kan toepassen wanneer het voor jou nodig is. Daarom combineren we meerdere yogastijlen per les en bewegen we in een flow op het ritme van de adem, beoefenen we balanshoudingen, ademhaling & energie en sluiten we af met een eindontspanning.

Wil je meer rust ervaren? Uit je hoofd en in je lijf? Leren hoe je jezelf gezond houdt?

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsles.

Meer informatie: www.yoga-ahoy.nl

Ronald de Caluwé

Relaxmore: Veerkracht en vitaliteit voor lichaam en geest

Welkom bij Relax More voor trainingen in mindfulness en compassie. Daarnaast zijn er lessen in Tai Chi, bij uitstek compassioneel lichaamswerk.

Trainer en docent Ronald de Caluwé heeft meer dan 30 jaar ervaring met meditatie, Tai Chi en Qigong. Hij hoort bij de eerste lichtingen mindfulnesstrainers in Nederland. Inmiddels heeft hij meer dan 80 groepen verzorgd. De prachtige compassietraining is een mooi vervolg en een verdieping op de mindfulnesstraining. Van mindfulness naar heartfulness…

Tai Chi en Qigong lijken heel andere oefenvormen, maar kunnen ook gezien worden als praktische toepassingen van mindfulness (aandachtig bewegen) en compassie (met respect voor grenzen).

In de lessen staat zelf ervaren en ontdekken centraal, waarbij je in jouw tempo bewuster kunt worden van vastgeroeste patronen en deze kunt laten verzachten. Ronald legt veel verbanden tussen de oude Oosterse inzichten waarop de lessen en trainingen gebaseerd zijn en hedendaagse wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten. Helderheid, lichtheid, humor en mildheid voeren hierbij steeds de boventoon.

Meer info www.relaxmore.nl // bel 06 1913 6336 // mail ronald@relaxmore.nl 

Linda Nijhof

Relaxmore: Mindfulness voor kinderen & jongeren door Linda Nijhof

Linda is afgestudeerd als orthopedagoog en sinds 2014 mindfulnesstrainer voor kinderen & jongeren (6 t/m 18 jaar). Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van slimmerds en gevoeligerds. Ze gelooft sterk in de positieve effecten van mindfulness, ervaart het zelf dagelijks en wil het graag delen. Haar wens is om kinderen en jongeren te laten ervaren hoe het is om aandacht te hebben voor je binnenwereld, aanwezig te zijn in het moment en hoeveel ontspanning dat kan geven.

Mindfulness helpt kinderen en jongeren tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

De mindfulnesstraining bestaat uit stilte-oefeningen, (concentratie)spelletjes, zintuiglijke oefeningen, verhalen, yoga en gesprekjes, waarbij steeds de ervaring die er nu is centraal staat.

Vanaf 2015 verzorgt Linda bij Relax More groepstrainingen en individuele trainingstrajecten.

Meer info www.relaxmore.nl/kids // whatsapp 06 1515 8548 // mail linda@relaxmore.nl

Lieke

Lieke Deelstra – Werkplaats STAP

Mijn naam is Lieke Deelstra, gespecialiseerd in biografieonderzoek en zingeving.

Al meer dan 15 jaar begeleid ik mensen bij diverse levens, en loopbaan vragen.
Bij keerpunten, verlies of als er iets schuurt waar je je hele leven al tegenaan loopt  en je hebt behoefte daar nu een echt naar te kijken.

Verleden, heden en toekomst worden in kaart gebracht, jouw levensthema’s worden zichtbaar, de routeplanner naar jouw bestemming komt tevoorschijn.

Als je op verhaal wilt komen.
Op een kruispunt staat.
Je route zoekt.
Jij weet zoveel meer dan je denkt.
Vind je gouden draad.

Het verhaal van je leven. Jouw biografie.
Jij bent onderweg. Stap voor stap. Onderweg op jouw levenspad.

Vanuit mijn eigen levenspad heb ik authentieke hulpmiddelen in mijn rugzak verzameld, naast het biografiewerk werk ik graag met systemische rituelen, autobiografisch schrijven, sprookjes en storyteling, opstellingen, karmaonderzoek en onze voorouders.

Op dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagmiddag ben ik in mijn praktijk in het Middenhuis aanwezig.

Meer informatie: www.werkplaatsstap.nl

mirjam

Yoga met Mirjam

Mirjam geeft kundalini yoga, easy flow yoga en yoga voor hormoonbalans in Het Middenhuis. Kundalini yoga is een krachtige vorm van yoga met dynamische oefeningen, ademhaling, meditatie, beweging. Het gaat in de kundalini yoga niet zozeer om een perfecte techniek. Het gaat vooral om de energie die vrijkomt, het voelen, de ervaring. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners en mensen met yoga-ervaring. Juist in deze tijd is kundalini yoga fijn. Kundalini yoga versterkt je zenuwstelsel en brengt je energiehuishouding in balans. Zo ben je in staat in je flow te komen en te blijven, breng je geblokkeerde energie weer op gang en kun je makkelijker (mee)bewegen in een turbulente omgeving/ tijd. Na elke les voel je je opgeladen, bruisend en energiek!

Easy flow yoga is een milde work-out voor lichaam en mind met zachte, dynamische oefeningen, stretches en toegankelijke meditaties. Easy yoga vermindert stress, verbetert je focus, helpt je ontspannen en geeft je een mentale en fysieke boost. Ook heel geschikt voor beginners!

Voor meer informatie: www.kundaliniyogaflow.nl

lemniscaatrond

Kinderpraktijk de Lemniscaat

Kind en ouder-counseler, Leraar en Mindfulnesstrainer Anna van der Linden

Mijn naam is Anna van der Linden, oprichtster van Kinderpraktijk de Lemniscaat. Ik ben een open mens met een warm hart voor kinderen en hun ouders. Ik houd ervan om vanuit mijn hart en ziel verbinding te maken. Het is dan ook mijn unieke kracht om op deze manier echt contact te maken. Door mijn scherpe waarnemingsvermogen werk ik oplossingsgericht maar wel op holistische wijze. Door mijn jarenlange ervaring als leraar in het vrijeschoolonderwijs heb ik mijn rugzak gevuld. Bij kinderpraktijk de Lemniscaat werk ik op natuurlijke wijze vanuit de beleving van het kind. Het proces is dynamisch, stapsgewijs, bewust van het hier-en-nu en vooral voelend met mijn hart. De hulpvraag van het kind is het dynamisch middelpunt. Gaandeweg kan de vraag wijzigen omdat het kind zich ontwikkelt en verandert. Iedere beweging in het spel of de tekening laat dit zien en vraagt een open blik. Thema’s die geblokkeerd zijn kunnen door de juiste waarneming en begeleiding worden herkend, gestuurd en opgelost. Het begeleiden van deze processen is mijn passie en vanuit die passie is mijn praktijk ontstaan.

Meer informatie: www.kinderpraktijkdelemniscaat.nl
Email: anna@kinderpraktijkdelemniscaat.nl

do-in

Do-in Yoga

Door Neeraja

Do-in is een combinatie van bewegen, ademen, acupressuur en strekkingen die aansluit bij de mogelijkheden van je lichaam en geschikt is voor alle leeftijden. Het grootste verschil met klassieke Yoga is dat Do-in de lichaamsoefeningen koppelt aan de meridianen en aan het wisselen van de seizoenen.
Do-in kan door iedereen beoefend worden; jong of oud, stijf of stram, gezond en fit of niet. Wil je meer energie, een soepel lichaam maar heb je bepaalde fysieke klachten die je nog tegen houden? Do-in geeft je praktische handvaten om je gezondheid en levenskracht te versterken .
Doordat de aandacht uitgaat naar de levensenergie in jezelf, wordt de identificatie minder met het denken en wordt je stil vanbinnen. Dat versterkt het immuun systeem en het zelfhelend vermogen van het lichaam. Do-in betekent dan ook letterlijk ‘de weg naar binnen’.

Ervaringen van deelnemers:
“Na de les voel ik me stabieler en vervuld met vreugde. Neeraja is ervaren en kundig en ze legt de oefeningen op een heldere manier uit met veel energie en speelsheid.”

“Neeraja geeft vaak tips over welke drukpunten je kunt masseren bij bepaalde gezondheidsklachten. Of beter nog: welke je preventief kunt masseren. Les in een groep maar toch elke oefening maatwerk.” Neelam van Houte

“Wat ik prettig vind aan de lessen is dat Neeraja compassie heeft naar zichzelf en naar de ander. Ik ervaar de lessen als een meditatieve beweging.” Lotte van Kessel

Wil je deelnemen aan een proefles? Bel 06-36256577 of mail naar do.in4you@gmail.com