De woningen

Het woonproject de Groene Marke, gelegen in een uitbreidingswijk van Zutphen, Leesten-West, bestaat uit 50 woningen, gesitueerd rondom een centraal binnenterrein. In het midden daarvan ligt het gemeenschapshuis, het Middenhuis.

Van de 50 woningen zijn er 38 koopwoningen en 12 (sociale) huurwoningen. Van de koopwoningen zijn er 17 tussenwoningen, 12 hoekwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. De huurwoningen zijn allen tussenwoningen. Er zijn 5 basiswoningen voor minima, 2 woningen voor kleine gezinnen, 3 woningen voor grote gezinnen en 2 seniorenwoningen.

De woningen zijn volgens het houtskeletbouw-principe gebouwd met milieuvriendelijke materialen en voorzieningen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

 

Elk huis heeft een eigen voortuin aan de straatzijde en een achtertuin die begrensd wordt door het groen van het Middengebied. De afmetingen van de tuinen zijn per huis verschillend. Tussen de tuinen van de diverse woningen zijn groene, natuurlijke afscheidingen aangelegd (zoals een heg, struiken en heuveltjes).